Tips & Nieuws

Een eetkamer in het groen

Terrasoverkapping

Deze woning in Henegouwen biedt een prachtig zicht op de natuur. En hiervan willen de bewoners maximaal genieten. Initieel hadden ze een zonneluifel geïnstalleerd om meer te genieten van hun terras. Maar aangezien ze vaak met veel wind te maken hebben konden ze hier amper gebruik van maken. Toen ze tijdens Batibouw op de stand van Renson Ambassador SDS verandabouw de mogelijkheden zagen van een constructie met geïntegreerd lamellendak waren ze er vast van overtuigd: dit was de oplossing die ze zochten!

Het overdekt terras heeft de look van een veranda maar kan volledig geopend worden wanneer het mooi weer is. Dit was de uitdrukkelijke wens van de bewoners die graag zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Voor hen is het terras een extra eetkamer. En dankzij de vaste zijwanden zijn ze niet langer verveeld door de wind die plots opsteekt. Maar bij mooi weer worden alle wanden en de lamellen in het dak opengezet om volop te genieten van de zon. Ook ’s avonds wordt het terras nog volop benut dankzij de geïntegreerde ledverlichting in de lamellen.

De voorzijde van de constructie is voorzien van een geïntegreerde Fixscreen van Renson. “Door de zuidelijke oriëntatie van het terras was extra bescherming tegen de zon geen overbodige luxe. Met de afstandsbediening kunnen we in één handomdraai de screen op de gewenste positie zetten.” getuigt de eigenares van de woning. “Met een gesloten screen behouden we bovendien nog steeds het zicht op de tuin dankzij de transparantie van het doek en creëren we tegelijk extra privacy.”

“Van deze investering hebben we nog geen seconde spijt gehad” benadrukt de bewoonster. “We hebben een moestuin en van het vroege voorjaar tot aan de winter kan ik nu mijn groenten op mijn terras klaarmaken. Ons terras is een extra leefruimte geworden waar we heel veel genot van hebben.

Zo hadden we ons afgelopen zomer geïnstalleerd op het terras voor het middageten toen we plots opgeschrikt werden door een onweer. Vroeger moesten we snel alles naar binnen brengen maar nu konden we rustig blijven zitten in het droge, een ware luxe!”

Deze overkapping is 100% maatwerk gerealiseerd door Renson Ambassador SDS Veranda.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen tuinkamer?

Vind snel een verdeler in je buurt