Tips & Nieuws

Zonlicht regelen in je woning: een terrasoverkapping maakt het mogelijk!

huis koel houden

Hoewel we doodongelukkig worden van te weinig licht, heeft niet iedereen op elk moment van de dag evenveel behoefte aan zon in zijn woning. Een opkomend herfstzonnetje tijdens het ontbijt op zondag is ongetwijfeld meer dan welkom, maar verblind worden door een laagstaande zon terwijl je probeert te lezen of tv te kijken, is dan weer niet zo handig. Gelukkig kun je met de zonwering van je terrasoverkapping perfect regelen hoeveel zonlicht je woning binnenstroomt.  

Haal het beste uit de zon

Wat we precies van de zon verlangen, verschilt ook van seizoen tot seizoen. In de zomer staan we te springen om ze uit het huis te weren, aangezien oververhitting dan om de hoek loert. In de winter kun je dan weer niet wachten om zonnestralen in je woning uit te nodigen, aangezien ze gratis warmte afgeven. Een overkapping zorgt ervoor dat je optimaal omspringt met het beschikbare zonlicht. En staat de zon in de winter vervelend laag, dan kun je met de lamellen of het windvaste doek van je terrasoverkapping spelen zodat ze je niet hindert. 

Waarom buitenzonwering?

Zonwering is een must voor wie comfortabel wil leven, maar niet elke zonwering is evenwaardig. Binnenzonwering – denk: gordijnen en jaloezieën – laten bijvoorbeeld nog te veel warmte binnen. Buitenzonwering daarentegen vangt de uv-stralen op vóór ze je woning opwarmen.

Een terrasoverkapping met zonwering

Dankzij een terrasoverkapping met zonwering vang je twee vliegen in één klap: 

•Je gunt jezelf een gezellig aanpalend terras waar je van de zon kunt genieten, in de schaduw kunt lunchen en zelfs tijdens een plensbui wat frisse lucht kunt ademen.

•En je zorgt er dankzij de zonwering meteen voor dat je het binnenvallend zonlicht het hele jaar door kunt regelen. Makkelijk!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk al onze producten en aanvullende opties.